KBSS toernooien

"Iedereen kan beachvolleybal spelen!"
Body

KBSS beachvolleybaltoernooien worden gespeeld volgens de structuur van het K(adijk) B(eachvolleybal) S(tart) S(ysteem) dat door Debora Kadijk is ontwikkeld. Er wordt al meteen 2 tegen 2 gespeeld, maar de kinderen worden ingedeeld op een niveau. Afhankelijk daarvan vangen en gooien ze de bal of spelen ze op bepaalde momenten al door. Ook de beachtechnieken worden gelijk meegenomen in dit systeem, zodat het een echt beachvolleybalspelletje wordt. De teams met de verschillende niveaus spelen gewoon tegen elkaar. Spelers en teams kunnen groeien naar de eindkaart (vlag en wimpel), waarmee ze het echte beachvolleybalspel spelen en beheersen!

In heel Nederland en in België worden toernooien georganiseerd met de KBSS-methode. In Zeeland is de Stichting Promotie Beachvolleybal Zeeland momenteel de enige die deze methode gebruikt, maar overal waar wij clinics en lessen geven, doen wij dit volgens deze systematiek.

Stichting Promotie Beachvolleybal Zeeland organiseert zelf 1 KBSS-toernooi en probeert met het KBSS zo mogelijk aan te sluiten bij andere beachvolleybalevents.

Ook al kun je nog niet beachvolleyballen, toch kun je al meedoen!

 

 

KBSS Debora Kadijk

 

KBSS toernooi Zoutelande

 

Beachvolleybal is toch moeilijk?

Helemaal niet, maar dan moet je wel weten hoe dat te doen. Wij van Stichting Promotie Beachvolleybal Zeeland gebruiken hiervoor een speciale methode: de KBSS (Kadijk Beachvolleybal Start Systeem) methode. Dit is spelen en leren tegelijk! Gewoon 2 tegen 2, met vangmomenten. De kinderen leren de technieken door veel balcontacten, leren kijken doordat ze de tijd hebben om te kijken en leren bewegen op het zand. Gewoon op een veld van 8x16 meter!

KBSS toernooi Zoutelande 15 augustus 2020 (geannuleerd)

Zaterdagmiddag 15 augustus 2020 organiseren wij in het dorp Zoutelande een ouder-jonger toernooi met KBSS. Gewoon 2 tegen 2, maar 1 van de teamspelers moet 12 jaar of jonger zijn. De ander mag ouder zijn, maar hoeft niet. Het toernooi start om 15.00 uur en rond 17.30 uur eindigen we met de prijsuitreiking. Deelname is gratis. Er kunnen maximaal 10 teams meedoen.

Inschrijven (inschrijven is niet mogelijk)